De Kordia is een bekende grote donkerrode kers. In de Betuwe is de Kordia uitgegroeid tot één van de populairste soorten. Dit komt omdat het één van de grootstekersen is. De zeergoedesmaak maakt de kers perfect af. Kersenboom Kordia geeft veel vruchten. Zijn vruchten zijn lang houdbaar. De Kordia is zelfbestuivend. Bestuiver is: Hedelfinger, Castor.
Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van tevoren bestellen.
De lekkerste kers van de Betuwe. Donker van kleur en heerlijk zoet. De Kers Kordia is een late kers. Plant de Kordia samen met een Regina voor een grotere opbrengst.
Niet alleen de kersen maken deze Prunus een echte blikvanger, maar ook de prachtige bloesem! Zo bloeit de boom in het voorjaar met lichtroze bloesem. Na de bloesem zullen de Kordia kersen aan de boom komen. Deze Kordia kers is heerlijk zoet van smaak. Dit maakt de vrucht dan ook uitermate geschikt voor consumptie. De kordia staat bekend om haar grote, smaakvolle kers en is hierdoor één van de meeste populaire soorten. In juli is het tijd om de donkerrode kersen te plukken. De Kersenboom Kordia geeft een rijkelijkeoogst en is een zelfbestuiver. Hierdoor geeft de boom vruchten, zonder afhankelijk te zijn van andere bomen. Wel krijgt u een nóg rijkere oogst als u een bestuiver plant. Een goede bestuiver voor de Kordia is de Hedelfiger of Castor.
De kersenboom Karina dient gesnoeid te worden rond september. Snoei nooit in de winter. Snoei ook de takken nooit te glad. Houd altijd een stompje van een paar centimeter over. Verwijder tijdens snoeien alleen nieuwe takken af die onderdeel van de boomkruin zijn en over andere takken heen hangen. Ook de takken waar geen kersen aan komen kunt u weghalen. Bemest na het snoeien de boom zodat hij goed kan groeien.
Geef direct na aanplanten de boom voldoende water. Hierdoor kunnen de wortels van de kersenboom goed aan de bodem wennen. Ook de eerste periode na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Wanneer het langer dan een week droog is geweest dient u daarom ook water te geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Normaliter kunt u één emmer water per week geven, maar wanneer het ook nog erg warm is kunt u twee tot drie keer per week een emmer water geven. Na de eerste periode na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes.
Graaf een gat dat 5 tot 10 cm breder en dieper dan de kluit of wortels van de boom is en maak de grond goed los. De boom staat niet graag in een te natte bodem en zorg daarom voor een goede afwatering. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit, dient u deze niet te verwijderen. Doet u dit wel dan beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Meng de uitgegraven grond met Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar zorgt voor een goede start voor uw kersenboom. Vul hiermee het aanplantgat op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats op 30 tot 40 cm afstand van de boom aan elke zijde een boom paal. De twee palen kunt u verbinden met de boom met boomband en nagels. Alle toebehoren zoals de boomband, nagels en de Vivimus kunt u gemakkelijk in onze webshop kopen. Bekijk hiervoor onze accessoires.