Ooievaarsbek Geranium in jouw tuin

Om deze redenen mag de Ooievaarsbek niet ontbreken in jouw tuin

 

De Geranium, Ooievaarsbek genoemd, is een van de meest bekende en populaire tuinplanten. Dat is niet voor niets: het is dan ook een topper van een plant! Zijn populariteit dankt de vrolijke bloeier aan diverse eigenschappen. Ontdek hieronder waarom jij direct een Ooievaarsbek Geranium in je online winkelmandje moet leggen.

Geniet van een eindeloze bloemenzee

Een van de grootste pluspunten is de lange en uitbundige bloei. De Geranium ‘Rozanne’ bijvoorbeeld bloeit maar liefst van mei tot en met oktober! Er zijn weinig tuinplanten die zolang bloeien en kleur geven in je tuin. Hier word je niet alleen zelf vrolijk van, maar ook de vele vlinders, bijen en andere insecten in je tuin. Een kleurrijke Ooievaarsbek brengt met zijn aantrekkelijke en smakelijke bloemen volop leven in de tuin. Naast dat je lang geniet van de populaire tuinplant, geniet je ook intens door de uitbundige en rijke bloei. Met deze topper is een gekleurde bloemenzee maandenlang gegarandeerd. De meeste Ooievaarsbek soorten zijn bladverliezend, maar sommige Geranium planten zijn wintergroen, zoals de Geranium macrorrhizum. Dit betekent dat ze hun bladeren behouden in de winter en je tuin daarom jaarrond van kleur voorzien.

Geranium 'Rozanne'- Ooeivaarsbek

Een Ooievaarsbek voor iedereen

Voor iedereen en elke tuin is wel een Geranium te vinden. Er bestaan namelijk meer dan vierhonderd Geranium soorten en talloze cultivars! De Ooievaarsbek Geranium staat bekend als vrolijke bloeier. Je vindt ze in allerlei kleuren: van sereen wit tot sprekend paars, roze of blauw. Door de vele opties binnen het kleurenpalet kun je de Ooievaarsbek perfect combineren met andere planten in jouw tuin. Niet alleen qua kleur, maar ook qua grootte van het blad en groeiwijze valt er onderscheid tussen Geraniums te maken. Zo heb je zowel zomerbloeiers met grote bladeren als kleine bladeren en zowel hoge vaste planten als kruipende bodem bedekkende planten.

Bijzonder veelzijdig

Welke plek heb jij in gedachten voor een mooie Ooievaarsbek? Dit type plant is ontzettend veelzijdig; je kunt er werkelijk alle kanten op. Geraniums variëren van 10 tot 100 cm. Je kunt de vaste plant als bodembedekker, borderplant, weefplant of potplant gebruiken. Als bodembedekker vul je er gemakkelijk een saaie, lege plek in de border mee op onder een struik of boom bijvoorbeeld. Je border ziet er zo vrolijker uit en onkruid krijgt geen kans, win-win! Ook hogere Geranium planten staan mooi in de border. Je kunt ze perfect als groep planten en combineren met andere planten, zoals weelderige hoge Siergrassen (bijvoorbeeld Japans Bloedgras en Stipa Vedergras) en bloeiende vaste planten als de Zonnehoed, Lavendel, Salie, Kruipend zenegroen en de bodem bedekkende Kleine maagdenpalm (Vinca minor). Je zult zien dat de Geranium Ooievaarsbek zich moeiteloos tussen je beplanting weeft. We noemen het daarom ook wel een weefplant, die zorgt voor een mooi geheel. Heb je geen tuin? Niet getreurd, ook in een pot doet een Ooievaarsbek plant het uitstekend. Fleur je terras of balkon op met de vrolijke bloeiers en ervaar ook daar het ultieme zomergevoel. Je merkt het al: met een Ooievaarsbek kun je helemaal los gaan. Mix and match en maak je droomtuin af!

Geranium Ooievaarsbek in de tuin

IJzersterk en onderhoudsvriendelijk

Niet alleen de uiterlijke kenmerken van een tuinplant zijn belangrijk, een toegankelijke verzorging is ook wel zo prettig. Gelukkig kan iedereen overweg met de Ooievaarsbek, of je nu groene vingers hebt of niet. De bloeiende vaste plant is sterk, goed winterhard en Geranium verzorging kost weinig tijd. Een Ooievaarsbek snoeien doe je eens of twee keer per jaar. Het hangt van de soort af hoe vaak en wanneer je snoeit. Raadpleeg daarom altijd de snoei-instructies van jouw Geranium. De Ooievaarsbek Geranium is gelukkig snel tevreden en voelt zich in de meeste tuinen snel thuis. Zowel volle zon als halfschaduw worden verdragen door de winterharde vaste planten. Wel stelt de lange bloeier een goed doorlatende (dus geen te natte grond) en humusrijke bodem zeer op prijs en lust de Ooievaarsbek bij droogte graag een extra slokje water.

TIP: Geniet extra lang van de Ooievaarsbekbloei door uitgebloeide bloemen tussendoor weg te halen. Zo hoeft de vaste plant zijn energie hier niet meer aan te verspillen en worden sneller nieuwe bloemen aangemaakt.

De mooiste Ooievaarsbek voor jouw tuin

Wil jij je tuin, terras of balkon ook verrijken met een vrolijke Ooievaarsbek? Vind jouw favoriet in het ruime assortiment. Denk na over de kleur, hoelang en wanneer je wilt dat de Geranium Ooievaarsbek bloeit, hoe de tuinplant groeit (omhoog of kruipend) en zijn bladeren behoudt of loslaat in de winter. In onze webshop vind je vele soorten Ooievaarsbek planten, waardoor je altijd een geschikte vindt voor jouw buitenruimte. Denk bijvoorbeeld aan de zeer langbloeiende Geranium ‘Rozanne’, helderblauwe bodembedekker Geranium ‘Johnson Blue’, de bijzondere lila/roze, paars geaderde eyecatcher Geranium cinereum ‘Ballerina’, Geranium cantabrigiense 'Biokovo', Ooievaarsbek Geranium macrorrhizum ‘White Ness’, Geranium ‘Brookside’, Geranium magnificum met paarse bloemen, Geranium cantabrigiense ‘Cambridge’ en Roze Ooievaarsbek geranium endressii met prachtige roze bloemen. Welke is jouw favoriet?

Een Ooievaarsbek plant en andere planten kopen doe je eenvoudig via bomenenzo.nl. Shop jouw favoriet online en laat deze voordelig en snel thuis bezorgen of kies voor gratis afhalen. Een account aanmaken is erg eenvoudig. Lees de algemene voorwaarden op de website of neem contact op voor meer informatie over onze services. Alvast veel plezier van je nieuwe aanwinst!

Kun je niet kiezen, laat ons dan met je meedenken. We geven je graag persoonlijk advies! Neem contact met ons op of breng een bezoekje aan onze kwekerij. Wist je dat we je ook kunnen helpen aan een tuinontwerp op maat? Lees meer hierover.

Terug
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00